INNOVATIVE GROUP BV

Application Developer

INNOVATIVE GROUP BV

WEBSITE DEVELOPMENT

INNOVATIVE GROUP BV

WEBSITE HOSTING

INNOVATIVE GROUP

SOFTWARE DEVELOPMENT

INNOVATIVE GROUP

IT-CONSULTANCY

previous arrow
next arrow
Slider

IT CONSULTANCY

Technology consulting, ofwel IT / ICT consulting of technologieadvisering, is een adviessegment dat zich richt op het adviseren van bedrijven over hoe zij informatietechnologie (IT) het beste kunnen benutten voor het behalen van hun bedrijfsdoelstellingen. IT consulting omvat zowel advies- als implementatiediensten, maar richt zich niet op transactionele IT activiteiten.

START YOUR DAY WITH INNOVATION

IT CONSULTING DIENSTEN

De markt voor IT consulting diensten bestaat uit acht disciplines: IT strategie, ICT architectuur, IT implementatie, ERP diensten, systeemintegratie, data analytics, IT veiligheid en software management.

IT strategie omvat business performance en IT management consulting, vaak de eerste fase van IT projecten, die meestal tussen de zes en tien maanden duurt – en gemiddeld tussen de twee a drie maanden – afhankelijk van de complexiteit ervan. Voorbeelden van projecten zijn het definiëren van een corporate IT strategie, het opstellen van een business case voor een ERP systeem of het ontwerpen van een visie op cyberveiligheid – projecten die de basis vormen voor verder IT werk.

IT architectuur kijkt naar de IT processen en systemen, en definieert de technologische blauwdruk waarop de bedrijfsprocessen lopen. Projecten duren doorgaans tussen de zes en twaalf maanden, en architectuurdiensten gaan vooraf aan inspanningen ten aanzien van IT implementaties of systeemintegraties. Consulting diensten zijn onder meer het definiëren van een enterprise landschap, het implementeren van een service-geörienteerde architectuur (SOA), of het begeleiden van de outsourcing van architectuurprocessen aan een externe partij.

Enterprise Resource Planning (ERP) diensten zijn activiteiten die klanten ondersteunen bij het ontwerpen, implementeren en/of beheren van ERP systemen en modules. Belangrijkste diensten vormen het kiezen van ERP pakketten en implementaties van bijvoorbeeld SAP of Oracle producten. Het werkveld van systeemintegraties richt zich op het koppelen van verschillende computersystemen en software applicaties om als een geheel te opereren. Hierbij moet vaak gezorgd worden dat ERP systemen/modules met andere applicaties binnen het IT segment kunnen linken. IT veiligheid richt zich op risico’s, veiligheid en compliance verantwoordelijkheden binnen het IT landschap, terwijl de discipline IT implementatie alle diensten omvat met het oog op ontwerp en implementatie van technologie-gedreven projecten.

Software management houdt zich bezig met het managen en optimaliseren van de aankoop, inzet, onderhoud, gebruik en verwijdering van software applicaties binnen een organisatie. Tot slot is er het opkomende domein data analytics, dat zich centreert rondom technieken en tools die besluitvormers kunnen ondersteunen bij het omzetten van enorme hoeveelheden data naar waardevolle informatie. Typische proposities in de markt zijn ‘business intelligence’, ‘workforce analytics’, ‘customer intelligence’, ‘data warehousing’ (big data) en ‘predictive modeling’.

Wat doet een IT consultant?
Technologie consultants worden door klanten ingehuurd om hen te ondersteunen bij het gebruik van IT voor het realiseren van bedrijfsdoelstellingen of het oplossen van bepaalde IT uitdagingen. IT projecten kunnen variëren van strategische projecten (zoals het ontwikkelen van een nieuwe IT strategie of cyberveiligheid aanpak), tactische projecten (zoals de implementatie van een ERP systeem of de selectie van een IT systeem), tot operationele projecten (zoals de ontwikkeling van een mobiele applicatie).

Technologie consulting organisaties
Terwijl IT steeds belangrijker wordt voor het realiseren van bedrijfs- en digitale doelstellingen, hebben consultancybureaus de afgelopen tien jaar hun technologische capaciteiten zowel verbreed als verdiept. Analisten maken doorgaans onderscheid tussen drie typen IT consulting organisaties: de grote wereldwijde spelers die zich specialiseren in IT; generalisten, die een afzonderlijke IT consulting unit hebben; en niche IT spelers – lokale spelers die zich ofwel op een specifieke discipline of markt richten.

CONTACT GEGEVENS:

POSTADRES

Fruitweg 58
3981 PA Bunnik

Email

info@innovativegroup.nl

Sluit Menu